Havssköldpadda lägger ägg på Phuket Landmark Beach – Video

Thalang –

En havssköldpaddsmamma i läder lade ägg på en strand nära Phukets internationella flygplats i måndags (11 mars)th).

Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) berättade för Phuket Express att de klockan 6 den aktuella dagen underrättades av lokalbefolkningen i Mai Khao-distriktet att de hade hittat spåren efter en mor havssköldpadda som lägger ägg på Mai Khao-stranden vid flygplanets landmärkesområde.

DMCR anlände till stranden för att hitta spåren efter en 190 centimeter bred havssköldpadda i läder. Inne i boet låg havssköldpaddsägg i läder.

Området påverkades inte av havsvatten eller dåligt väder och boet skyddas och övervakas tills äggen kläcks av berörda myndigheter. Antalet ägg räknades inte. DMCR uppgav att havssköldpaddsungarna skulle kläckas om cirka 60 dagar.

Relaterade artiklar:

En havssköldpadda i läder lade ägg på en strand i Thalang som är det första läderhavssköldpaddsboet i Phuket i år.

En andra havssköldpadda i läder lade ägg på en strand i Thalang som är det andra läderhavssköldpaddsboet i Phuket i år.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.