Myndigheterna i Phuket återkallar Elephant Foundation-licensen efter att schweizisk expat påstås ha överfallit thailändsk kvinna

PRESSMEDDELANDE:

Phuket-tjänstemän går för att dra in licensen för en elefantstiftelse som ägs av Urs Fehr, en schweizisk medborgare efter att han enligt uppgift misshandlat en thailändsk kvinna på en strand. Handlingen, bekräftad av guvernör Sophon Suwannarat, förvärrar de juridiska problemen för Fehr, som också har förlorat sin vapenlicens.

Länkat till Green Elephant Sanctuary Park och delar sin adress grundades Fehrs Green Elephant Wildlife Foundation i december 2021 med det uttalade syftet att ta hand om skadade elefanter. Ändå har dess koppling till helgedomen, som är hem för 14 elefanter, och dess aktiviteter väckt officiell uppmärksamhet.

Detta tillslag följde på en incident där Fehr påstås attackera Dr Thandao Chandam nära hans villa på Yamu Beach. Fehr åtalades för misshandel men hävdade att all kontakt som gjordes var oavsiktlig. Situationen kompliceras ytterligare av olaglig konstruktion på stranden, vilket lägger till lager till den pågående tvisten.

Phukets myndigheter svarar inte bara på de omedelbara farhågor som väckts av det påstådda överfallet som involverar Fehr, utan inleder också en omfattande granskning av hans ekonomiska affärer och hans stiftelses verksamhet. Department of Special Investigation planerar att ytterligare granska Fehrs bankkonton för eventuella oregelbundna finansiella transaktioner.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Relaterad artikel:

En schweizisk expat i Phuket i centrum av en påstådd viral påstådd sparkincident har blivit räddad men han förbjuds att arbeta och lämna Thailand.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.