UPPDATERING: Phuket schweiziska expat i viruspåstådd sparkincident lösen men förbjudits från att arbeta och lämna Thailand

Phuket -

En schweizisk expat i Phuket i centrum av en påstådd viral påstådd sparkincident har blivit räddad men han förbjuds att arbeta och lämna Thailand.

Våra tidigare berättelser:

En läkare ska ha blivit sparkad och verbalt överfallen av en utländsk man och hans thailändska fru nära en villa vid en strand i Pa Klok.

En video av händelsen kan ses här. Den innehåller ett hårt språk som kan förolämpa känsliga tittare.

En schweizisk expat och hans thailändska fru har bett en thailändsk läkare och det thailändska folket om ursäkt för en viral sparkincident men den schweiziska mannen insisterar fortfarande på att han halkade och att sparken inte var avsiktlig.

En schweizisk expat har åtalats för skada på kropp och själ efter att han ska ha sparkat en kvinnlig läkare nära hans hyrda villa i Thalang.

Foton skildrar en viral markintrångsfråga på en Phuket Beach där människor ses sitta på trappor som har blivit en fokuspunkt för kontroverser.

Över 500 lokala invånare samlades vid Ya Mu Beach i Phuket för att demonstrera mot en schweizisk medborgare, Mr. David, som påstås ha sparkat en kvinnlig läkare.

Phuket-tjänstemän har beordrat att majoriteten av trappor som var inblandade i händelsen ska tas bort eftersom de uppger att de olagligt inträngt stranden.

En villaägare vid Yamu Beach i Paklok kommer att ställas inför rättsliga åtgärder efter att en del av villan gjort intrång i det offentliga området.

Trappor i villan som hade inkräktat på Yamu Beach där en thailändsk läkare påstås ha blivit sparkad av en schweizisk expat i en viral incident revs.

Vice premiärminister Anutin Charnvirakul tilltalar den påstådda utländska maffian i Phuket och lovar att vidta allvarliga åtgärder.

Ett lagligt långsiktigt visumtillstånd för att vistas i Thailand kommer att begäras återkallat för den schweiziska expat som påstås ha sparkat en thailändsk läkare i en viral incident förra månaden som har dominerat thailändska mediers rubriker.

En schweizisk expat i Phuket i centrum för en viral incident som har ett affärsvisum kan få det förlängt på grund av pågående rättsliga åtgärder, även när vissa Phuket-tjänstemän och invånare kräver att han omedelbart utvisas.

Phukets immigrationsbyrå uppgav att de officiellt har återkallat visumet för en schweizisk expat i Phuket i centrum av en påstådd virusincident. Han kan begära borgen under denna process.

Nu till uppdateringen:

Överste Parinya Klinkaesorn, thailändsk immigrationstalesman, avslöjade den aktuella situationen för thailändsk press.

"På torsdagskvällen den 7 mars fängslades David i Phuket Immigrations cell. Han räddades på fredagen (8 mars) av sin fru för 100,000 XNUMX baht. De inblandade advokaterna gav anledningen till borgen att David befinner sig i en domstolsprocess för att försöka försvara sig själv i det påstådda sparkfallet.

Phuket Immigration har godkänt 30 dagars borgen. Borgen är dock under fyra villkor:

  1. Han måste bo på det boende som han har registrerat hos Phuket Immigration.
  2. Han måste presentera sig för Phuket Immigration var 15:e dag.
  3. Han förbjuds från allt arbete eller att göra något som strider mot thailändska lagar.
  4. Han förbjuds att lämna landet.

Överste Parinya sa till thailändska medier, "Mr. David har lämnat in en överklagan till Phuket Immigration angående hans återkallelse av visum och ber dem att ompröva. Han har rätt att överklaga. Vi är inte oroliga. Vi är säkra på våra bevis som vi har för hans återkallelse av visum."

Dessutom, den thailändska inrikesministern, Anutin Charnvirakul, har personligen sagt att han skulle lägga in sitt veto mot varje begäran om överklagande, vilket han sa är inom hans rättigheter med hans position.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.