Olaglig brittisk reseguide arresterad i Karon

Karon –

En illegal brittisk reseguide greps vid Phuket Big Buddha i Karon.

Phukets turistpolis berättade för Phuket Express att på torsdagen (7 marsth) vid 4:00 arresterade de en misstänkt som endast identifierades som MR. Ryan, 34, brittisk medborgare. Han greps vid parkeringsplatsen för Phuket Big Buddha (Phra Phuttha Ming Mongkhon Ek Nakkhiri) på Nakkerd Hill.

Han fördes till Karons polisstation för att ställas inför anklagelsen för att vara en illegal reseledare samt att vara en utlänning som utför ett skyddat jobb (reseguide). Phuket Express noterar att reseguider är en skyddad sysselsättning i Thailand och att arbetstillstånd och visum inte är tillgängliga för utlänningar för detta jobb.

Polisen i Phuket slår nyligen till mot illegalt arbetande utlänningar efter en viral incident som involverade en schweizisk expat. Se andra relaterade berättelser i länkarna nedan:

Phukets immigrationskontor uppgav att de officiellt har återkallat visumet för en schweizisk expat i Phuket i centrum av en påstådd viral påstådd sparkincident.

Mr. Thanakorn Wangboonkongchana, ställföreträdande ledare för United Thai Nation, avslöjade offentligt efter att ha besökt Phuket förra veckan för att inspektera och samla information angående anklagelser om utländska maffiagäng i området.

Två påstådda ryska prostituerade greps i Patong efter en stingoperation.

Tre ryssar greps i en biluthyrningsbutik i Cherng Talay för arbetstillståndsrelaterade brott.

En rumänsk man greps i Patong efter att han påstods sälja resepaket.

Phuket Overstay Incident: Australisk man greps efter att ha rymt sjukhus.

Rysk man greps för att ha arbetat vid penningväxlingsbås i Thalang.

En Kazakstansk kvinna greps i Mai Khao-distriktet efter att hon befunnits vara en illegal taxichaufför.

En svensk man greps efter att han påträffats påstås arbeta på en bar i Karon.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.