Rumänsk man arresterad i Patong för påstådd drift av turnétjänster

Patong –

En rumänsk man greps i Patong efter att han påstods sälja resepaket.

Patongpolisen berättade för Phuket Express att på tisdagen (5 marsth) arresterade de MR. ION, 28, rumänsk medborgare vid en parkeringsplats på ett hemligt hotell på Phra Baramee Road i Patong.

Gripandet kom efter att polisen meddelats av oroliga medborgare att en utlänning sålde resepaket på hotellet. Polisen fann att rumänen rekommenderade resepaket för utländska turister. Turister ska också ha setts köpa ett resepaket och betala den rumänske mannen.

Den rumänske mannen fördes till Patongs polisstation för att åtalas för att ha arbetat utan tillstånd och olagligt drivit en turnéverksamhet.

Phuket Express noterar att arbetstillstånd och visum är otillgängliga för utlänningar som fungerar som reseguider.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.