500 Phuket lokalbefolkningen samlas i schweizisk expats villa för att återta den påstådda "privata stranden"

Thalang, Phuket –

Den 3 mars 2024, runt 9:00, samlades över 500 lokala invånare på Ya Mu Beach i Phuket för att demonstrera mot en schweizisk medborgare, Mr. David, som påstås ha sparkat en kvinnlig läkare.

Det första överfallet, som inträffade den 24 februari 2024, väckte upprördhet och kritik från thailändska medborgare efter att läkaren rapporterade blir sparkad av Mr David nära hans hyrda villa vid stranden i Thalang-området. Kvinnan, som arbetar på ett lokalt privat sjukhus, sa att hon satt på trappan som leder till den allmänna stranden utanför villan när misshandeln inträffade.

Den fredliga demonstrationen, som organiserades av Phukets invånare, började klockan 9:00. Den såg mer än 500 människor samlas nära platsen för den påstådda misshandeln medan poliser också var närvarande för att upprätthålla ordningen.

Deltagarna tog fotografier och höll skyltar skrivna på engelska och thailändska som uttryckte sitt ogillande av Davids handlingar. Enligt demonstranterna samlades de för att protestera inte bara mot expats beteende utan också mot rapporter om att villan påstås göra anspråk på äganderätten till en del av Ya Mu Beach framför fastigheten, som ska vara offentlig i enlighet med thailändska lagar.

Enligt thailändska lagar anses alla stränder i Thailand vara offentliga och omistliga. Detta innebär att de inte kan säljas, tilldelas eller hanteras kommersiellt, enligt Thailands civila och kommersiella lag.

En demonstrant, Prasit, uppgav att han kände sig tvungen att närvara vid demonstrationen efter att ha följt nyhetsrapporterna. Han uttryckte sitt stöd för offret samtidigt som han uppmanade myndigheterna att vidta beslutsamma åtgärder för att säkerställa att offentliga utrymmen som Ya Mu Beach förblir tillgängliga och njutbara för både invånare och turister.

Några av demonstranterna hävdade också att David hade tidigare problem och problem med grannar och lokalbefolkning långt innan denna senaste incident ledde till.

Utredningen av den påstådda misshandeln pågår, och David har bett om ursäkt för händelsen och hävdat att det var oavsiktligt eftersom han helt enkelt "halkade". samtidigt som han ber läkaren att lämna sin egendom.

Den virala videon bakom händelsen visar inte tydligt en kick, eftersom kameran panorerade iväg i sista sekund, men verkar ha en utländsk man, som tros vara herr David, som skriker vulgariteter åt doktorn och hennes vän att gå av trappan istället för en artig begäran om att göra det.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, Ämnen, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!
Behöver du juridisk rådgivning eller en advokat? Vi kan hjälpa. Klicka här.

Prenumerera
Tanakorn Panyadee
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.