UPPDATERING: Swiss Expat åtalas för kropps- och sinnesskada i Phuket sparkincident

Phuket -

En schweizisk expat har åtalats för skada på kropp och själ efter att han ska ha sparkat en kvinnlig läkare nära hans hyrda villa i Thalang.

Vår tidigare historia:

En läkare ska ha blivit sparkad och verbalt överfallen av en utländsk man och hans thailändska fru nära en villa vid en strand i Pa Klok.

En video av händelsen kan ses här. Den innehåller ett hårt språk som kan förolämpa känsliga tittare.

En schweizisk expat och hans thailändska fru har bett en thailändsk läkare och det thailändska folket om ursäkt för en viral sparkincident men den schweiziska mannen insisterar fortfarande på att han halkade och att sparken inte var avsiktlig.

Phuket tjänstemän har beordrat majoriteten av de trappor som var inblandade i händelsen att tas bort eftersom de uppger att de olagligt inträngt stranden.

Nu till uppdateringen:

På fredag ​​(1 marsst) Herr Urs Beat Fehr (Mr. David), 45, presenterade sig på Thalangs polisstation efter att ha kallats på grund av den juridiska situationen som involverade den virala incidenten.

Thalang-polisens vice överste Anukun Nooket berättade för Phuket Express att David har åtalats för kropps- och själskada. Han anklagas för att ha sparkat en kvinnlig läkare, Tandao Jandam, 26, som är läkare på ett privat sjukhus i Phuket. Hon hade suttit på botten av trappan på en allmän strand som ledde till hans villa när händelsen inträffade.

Stegen har sedan dess ansetts av Phuket-tjänstemän som allmän mark och inkräktar på stranden.

David hade gått med på att följa lagprocessen och har tillfälligt släppts mot borgen utan säkerhet. Han har bett om ursäkt för händelsen men insisterar också på att han inte hade för avsikt att sparka kvinnan men säger att han "halkade" medan han skrek åt henne att ta sig av det han påstod var hans egendom.

David hävdade att han tidigare haft problem med andra inkräktare på sin egendom och använde vulgariteter och var arg på grund av rädsla för sin frus säkerhet, trots att offret var två unga thailändska kvinnor som lugnt satt och lugnt på trappan och tittade på stranden.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.