Premiärminister Srettha började turnera i södra provinser Syftet med att öka turismen

PRESSMEDDELANDE:

Premiärminister Srettha Thavisin, tillsammans med viktiga regeringsmedlemmar, började sin turné den 27-29 februari i de södra provinserna Pattani, Yala och Narathiwat med målet att öka turismen i Thailands södra region.

Till premiärministern var transportminister Suriya Jungrungreangkit, turism- och sportminister Sudawan Wangsuphakijkosol, justitieminister Pol Col Thawee Sodsong, kulturminister Sermsak Phongphanit och biträdande inrikesminister Kriang Kantinan.

Sretthas dag började med ett besök i Pattani City Pillar Shrine kl. 2.30, där han och hans delegation bar skjortor gjorda av det lokalt producerade gröna Pattani-tyget, respekterade och sökte välsignelser för sitt uppdrag. Gruppen besökte sedan Krue Se-moskén, en betydande historisk och kulturell plats i Pattani.

Under deras besök uttryckte premiärministern sitt stöd för bevarandet av lokalt hantverk, inklusive mässingsarbeten, och uppmuntrade överföringen av dessa färdigheter till kommande generationer. Han gav kulturministeriet i uppdrag att överväga stöd för inrättandet av ett museum för att visa upp Pattanis många lokala produkter, som saknar marknadsföring.

Srettha provade också halalmat från lokala entreprenörer och kvinnogrupper, vilket visade ett stort intresse för att marknadsföra Thailand som ett globalt halalnav för att öka inkomsterna för medborgarna. Premiärministern engagerade sig senare i kulturella aktiviteter, inklusive att bära en traditionell hatt och delta i batikmålning, vilket symboliserade samarbetet med lokalsamhället.

Besöket avslutades med en rundtur i Pattanis turistattraktioner, inklusive Ban Khun Phithak Raya, en kulturell marknad, Leng Chu Kiang Shrine och Pattani ASEAN Tourism Festival.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.