Thailands regering uppmanas att överväga ett långsiktigt visumfritt avtal för Indien

PRESSMEDDELANDE:

Turismledare i Thailand efterlyser diskussioner om att upprätta ett långsiktigt visumfritt researrangemang med Indien, förutse betydande fördelar eftersom Indien förväntas bli världens tredje största ekonomi 2027.

Det tillfälliga visumbefrielsen för indiska resenärer har redan visat positiva effekter, med planer på att förlänga policyn med ytterligare två år efter att den löper ut den 10 maj. Uppmaningen syftar till att upprätthålla tillväxten av indiska turistankomster, som rankades femte högst, med totalt 258,269 18 besökare med XNUMX februari.

Förändringen i den globala ekonomiska rankingen, där Indien förväntas överträffa Tyskland, erbjuder en möjlighet för Thailand att locka mer välbärgade indiska turister. Förespråkare för en permanent visumfri politik hävdar att det skulle öka turismen och handeln, och uppmuntra flygbolagen att öka utbudet av flygresor. Den indiska marknadens potential understryks av dess stora unga arbetsstyrka och medelinkomsttagare, välutbildade demografiska grupper, känd för att spendera generöst på resor, inklusive hotell och shopping.

Indiska turister, som ofta reser med familj, ses som lukrativa för besökssektorn, med genomsnittliga utgifter på mellan 60,000 100,000-50 100 baht per sjudagars besök. Indien representerar också en lovande marknad för affärsmöten, incitamentsresor och påkostade bröllopsceremonier, som potentiellt kan inbringa XNUMX-XNUMX miljoner baht per evenemang.

Ansträngningarna att återuppta flygningar mellan Thailand och Indien expanderar, även om de för närvarande är begränsade till sex större indiska städer. Det finns en skjuts efter flyg från Indiens andra städer med hög efterfrågan och köpkraft, som Amritsar och Pune. Förslaget inkluderar också att förbättra charterflyg till U-tapao och Chiang Mai flygplatser, förbättra taxfree-shopping och ta itu med bristen på indiska restauranger i thailändska storstäder.

I Phuket är indiska turister bland de fem främsta källorna till ankomster, med 25,524 2019 besökare bara i januari, vilket överträffar 15 års siffror med XNUMX %.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.