Bästa nationella Thailand-berättelser från den senaste veckan: Sommaren börjar officiellt och mer

Här är en titt på de bästa NATIONAL Thailand-historierna, valda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från den senaste veckan, måndagen den 19 februari till söndagen den 25 februari 2024.

De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordning efter publiceringsdatum.

Låt oss komma igång och se vilka de bästa berättelserna var!

  1. Den thailändska meteorologiska avdelningen har meddelat att sommaren förväntas börja i slutet av denna månad, med en extrem värmebölja förutspådd för mars och april.

Den thailändska meteorologiska avdelningen meddelade början av sommaren i Thailand den 21 februari 2024.

Det börjar redan bli ganska varmt på många håll i Thailand!

2. En båtkapten dog efter att två longtailbåtar som fraktade 31 utländska turister kraschade nära en ö i Krabi.

Alla utländska turister var dock säkra.

3. Thailands före detta premiärminister Thaksin Shinawatras fall 112: Ytterligare utredning beordrades.

Samdech Hun Sen, Kambodjas före detta premiärminister (1985–2023), anlände till "Chan Song La" herrgård för att hälsa på Thaksin Shinawatra och den nuvarande thailändska premiärministern Srettha Thavisin besökte också Thaksin denna vecka. Båda männen sa att detta bara var personliga besök och hävdade att inga diskussioner om affärer eller politik ägde rum.

4. Den thailändska regeringen har godkänt en sex månaders förlängning av visumbefrielsen för Kazakstanska besökare, giltig till 31 augusti 2024, i ett försök att ytterligare öka turismen.

Över 172,000 2023 turister besökte Thailand efter att den thailändska regeringen beslutade att avstå från visumkrav för kazakstanska medborgare i september förra året XNUMX.

5. Central Investigation Bureau avslöjade ärendets framsteg i spelnätverket "Minnie" kopplat till högt uppsatta poliser inklusive Pol. General Surachet "Big Joke" Hakphan, biträdande rikspolischef.

Pol. General Surachet, påstås ha åtalats enligt avsnitten 157 och 149: försummelse att utföra plikter ärligt respektive olagligt ta emot egendom. Han har förnekat alla anklagelser och även uppgett att de inte heller har väckts officiellt som åtal. Han hävdar att tvisten är personlig, inte olaglig, med andra högt uppsatta poliser och bör avgöras internt, inte i domstol.

Det var allt för den här veckan, var säker!

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.