Den andra havssköldpaddan i läder lägger ägg på Phuket Beach

Phuket-

En andra havssköldpadda i läder lade ägg på en strand i Thalang som är det andra läderhavssköldpaddsboet i Phuket i år.

Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) berättade för Phuket Express att på lördagen (24 februari)th) klockan 2:14 fick de besked av hotellpersonalen i Mai Khao-distriktet att de hade hittat spåren efter en havssköldpadda som lägger ägg på Mai Khao Beach.

DMCR anlände till stranden för att hitta spåren efter en mamma havssköldpadda i läder, cirka två meter bred. Inne i boet hittade tjänstemän 137 havssköldpaddsägg i läder. Av dessa var 103 fertila ägg.

Äggen flyttades till samma närliggande område med den första uppsättningen ägg som hittades på samma strand där havsvatten inte kunde nå boet. Parkens tjänstemän sa att havssköldpaddsungarna skulle kläckas om cirka 60 dagar.

En havssköldpadda i läder lade ägg på en strand i Thalang som är det första läderhavssköldpaddsboet i Phuket i år.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.