Ingen utländsk maffia i Phuket, säger Phukets guvernör

Phuket -

Phukets guvernör har enligt honom bekräftat att det inte finns någon utländsk maffia i Phuket.

Frågan kom upp efter att lokala politiker uttryckt oro på thailändska sociala medier över utlänningar som bott länge i Phuket och kan bete sig som en maffia.

Phukets guvernör Sophon Suwannarat sa till Phuket Express "Var och en som vistas i Phuket och gör illegala aktiviteter eller driver illegala företag måste möta de högsta lagliga påföljderna."

”Nyligen har utlänningar arresterats på Phukets internationella flygplats och på den berömda Naka Weekend Market Wichit. De hittades göra illegala jobb, som reseguider, men var inte maffia." Tillade guvernör Sophon.

"Utlänningar som har misstänkt beteende utreds av thailändska tjänstemän innan de informerar sina respektive ambassader för bakgrundskontroller. Alla som har information om utlänningar som driver illegala företag, vänligen rapportera detta till rätt thailändska tjänstemän”, förklarade guvernör Sophon.

"Såvitt vi vet finns det ingen utländsk maffia i Phuket. Men i den osannolika händelse vi hittar dem är vi redo att slå ner och eliminera deras närvaro i Thailand, bekräftade guvernör Sophon.

Relaterade artiklar:

En grupp ryska män ska ha hotat ett ryskt par och tagit dem till en skåpbil mot deras vilja för att försöka utpressa dem för 30 miljoner baht i Bitcoins i Phuket.

Fem utländska misstänkta hålls häktade efter att de påstås ha varit inblandade i ett utpressningsförsök på ett ryskt par för kryptovaluta.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.