Thailands meteorologiska avdelning meddelar att sommaren börjar i Thailand eftersom temperaturer överstiger 35°C

Nationell-

Den 22 februari 2024 meddelade den thailändska meteorologiska avdelningen början av sommaren i Thailand den 21 februari 2024.

Thailand övergick officiellt från vinter till sommar den 21 februari 2024, eftersom de flesta delar av Thailand upplevde konsekvent varmt väder, med temperaturer över 35 grader Celsius. Detta berodde på den ökade inverkan av solljus, i kombination med sydliga vindar som täckte den övre delen av Thailand. Dessa väderförhållanden var typiska för den varma årstiden.

I de norra och nordöstra delarna förväntades dock morgnarna förbli svala fram till mitten av mars. Man förutspådde att den varma säsongen skulle ta slut i mitten av maj 2024.

När Thailand gick in i sommaren skulle olika regioner uppleva olika effekter. Medan de centrala och södra områdena förväntades möta konstant höga temperaturer, kan de norra och nordöstra delarna fortfarande ha svalare morgnar under de närmaste veckorna.

Temperaturerna under årets sommar förväntades vara 1.0-1.5 grader Celsius högre än normalt och högre än föregående år då El Niño-fenomenet var i kraft.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.