Man greps för att ha stulit iPhone från kinesisk turist i Patong

Patong –

En thailändsk man greps efter att han stulit en iPhone från en kinesisk turist i Patong.

Patongpolisen berättade för Phuket Express att på söndagen (18 februari) hade en oidentifierad kinesisk turist lämnat in en polisanmälan. Han berättade för polisen att han hade parkerat en motorcykel framför ett varuhus på Ratcha Uthit 200 Pi Road. Han lämnade sin iPhone 12 i motorcykeln och fick senare reda på att hans iPhone hade blivit stulen.

Polisen spårade upp den misstänkte genom att titta på CCTV-bilder från närområdet. På torsdagen (22 februari) arresterade polisen den misstänkte, endast identifierad som Mr. Witoon, 44. Han greps framför ett apotek på Ratcha Uthit 200 Pi Road. Han beslagtogs av den stulna iPhone 12. Han fördes till Patongs polisstation för att åtalas för nattstöld.

Iphone 12 har lämnats tillbaka till den kinesiska turisten som tackade Patongpolisen för att han lämnade tillbaka hans mobiltelefon.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.