Den bästa tiden att besöka Thailands stränder och öar

PRESSMEDDELANDE:

Om du planerar att besöka några stränder och öar när du är på semester är det viktigt att notera att olika sidor av halvön har olika väder.

Så när det regnar på västkusten (Phuket-sidan) är det fint och soligt på östkusten (Samui-sidan). Här är vår information som hjälper dig att planera din semester. Observera att detta är medelvärden för varje år. Vädret kan ibland vara oförutsägbart.

Thailands klimat och väder

Thailand ligger mellan stora områden med land och vatten, så det påverkas av både sommar- och vintermonsunerna. Som ett resultat består Thailands väder av sex månaders nederbörd under den våta säsongen, tre månader av torra och svalkande vindar under vintern och tre månaders värme under sommaren. Medeltemperaturen i Thailand varierar från 18 till 38°C.

Den thailändska meteorologiska avdelningen ger Thailand väderprognos via www.tmd.go.th/en

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.