Thai Meteorological Department förutspår extrem sommarvärmevåg

PRESSMEDDELANDE:

Den thailändska meteorologiska avdelningen har meddelat att sommaren förväntas börja i slutet av denna månad, med en extrem värmebölja förutspådd för mars och april. Temperaturen i vissa provinser kan stiga till 43-45°C, en ökning med 1-2°C jämfört med fjolårets rekord.

Från och med den här veckan kommer temperaturerna i de övre delarna av Thailand att stiga, även om de bergiga områdena i norr och nordost fortfarande kan uppleva svalare förhållanden. Nedre norra, nordöstra, centrala slätten, inklusive Greater Bangkok, och öst förväntas gradvis ackumulera värme, vilket signalerar den officiella starten av sommarsäsongen i slutet av februari.

Dagstemperaturerna den här veckan kunde nå en topp på 35-38°C runt 4, med enstaka lättnad som förväntas endast under regniga dagar. Avdelningen varnade för att årets sommarväder skulle bli särskilt varmt, med extrema temperaturer som förväntas i många områden under toppmånaderna mars och april.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.