Top National Thailand-historier från den senaste veckan: Thailändska före detta premiärministern Thaksin frigiven och frigiven, och mer

Här är en titt på de bästa NATIONAL Thailand-historierna, valda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från den senaste veckan, måndagen den 12 februari till söndagen den 18 februari 2024.

De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordning efter publiceringsdatum.

Låt oss komma igång och se vilka de bästa berättelserna var!

  1. En brittisk turist har försvunnit efter ett kajakpaddlingsolycka vid Rajjaprabha Dam i Surat Thani-provinsen.

En brittisk turist som hade försvunnit efter en kajakolycka vid Rajjaprabha Dam i Baan Ta Khun-distriktet hittades tragiskt död.

Vila i frid.

2. Den thailändska regeringen har godkänt tillägget av en särskild helgdag den 12 april 2024. Detta beslut förlänger den traditionella Songkran semesterperioden till fem dagar, från den 12 till den 16 april.

Den totala perioden av Songkran-evenemang i hela landet kommer att sträcka sig över 21 dagar, men betyder inte 21 dagar av vattenstrider överallt.

3. Thantawan "Tawan" Tuatulanon, en 20-årig studentaktivist, och hennes vänner stod inför rättsliga förfaranden efter att ha kört fort för att kapa ett körfält och tutat ett horn under prinsessan Sirindhorns procession på Phahonyothin Expressway.

Polisen trodde att förtalsaktionen från Thantawan och hennes vänner hade en oidentifierad grupp som stödde dem. Det har dock inte funnits några solida bevis som presenterats vid presstid.

Sutin Klungsang, försvarsminister, uttalade offentligt efter rådsmötet om skyddsåtgärder för institutioner efter en incident där studentaktivister hindrade den äldsta prinsessan Sirindhorns procession.

Incidenten har lett till uppvisningar av stöd för prinsessan över hela Thailand som i P้huket nedan.

4. Lumpini-polisen fick en rapport om ett mord som involverade en Myanmar-medborgare i en lägenhet belägen i Soi Sukhumvit 4, Khlong Toei, Bangkok. Två misstänkta Kameruner förblev på fri fot när polisutredningen inleddes.

Polisen avslöjade utvecklingen av ett ärende som involverade en Myanmar-medborgare som påstås ha mördats av två utländska misstänkta i ett lägenhetsrum i Khlong Toei, Bangkok.

De två misstänkta flydde och har enligt uppgift hoppat mellan länder för att undvika brottsbekämpning.

5. Thailand har tillkännagett 50 miljoner baht medicinsk finansiering för att hjälpa utländska turister i händelse av olyckor när de reser i Thailand.

Täckningen är 1 miljon baht per person vid dödsfall, maximalt 500,000 300,000 baht för behandling av olycksskador och XNUMX XNUMX baht för permanent funktionsnedsättning, synförlust eller permanent organförlust.

6. Klockan 6:33, den 18 februari 2024, rapporterade thailändska nationella medier att Thailands tidigare premiärminister Thaksin Shinawatra anlände till herrgården "Chan Song La" i Bang Phlat, Bangkok.

Thaksin stod inför ett möjligt brott enligt avsnitt 112 och ett brott mot Computer Crimes Act för att ha spridit falsk information.

Thaksin bor för närvarande på sin herrgård på prov i sex månader.

Det var allt för den här veckan, var säker!

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.