Thailands förre premiärminister Thaksin Shinawatra officiellt frisläppt

Nationell-

Klockan 6:33, den 18 februari 2024, rapporterade thailändska nationella medier att Thailands tidigare premiärminister Thaksin Shinawatra anlände till herrgården "Chan Song La" i Bang Phlat, Bangkok.

Han möttes av hundratals reportrar och en handgjord skylt gjord av hans vuxna barn, inklusive dottern Paetongtarn Shinawatra, Pheu Thai-ledaren, som följde med honom hem. Thaksin bar hals- och armstöd och ingen officiell förklaring gavs till varför han bar dem.

Thaksin hade aldrig avtjänat en enda hel dag i fängelse och låg istället på en särskild sjukhusavdelning under hela sitt straff innan villkorlig frigivning för påstådda betydande hälsoproblem. Arten av problemen hade aldrig släppts till allmänheten, och Thaksins familj och advokater sa att det skulle vara ett brott mot integritetslagar om hälsa.

Motståndare till Thaksins frigivning hade ständigt protesterat mot hans vistelse på sjukhuset och sagt att det låg i allmänhetens intresse att frigöra hans hälsotillstånd och låta en oberoende läkare som de själva väljer att undersöka Thaksin och avgöra om han verkligen behövde vara på ett sjukhus eller om han skulle kunna återföras till ett normalt fängelse. Trots flera försök och protester blev Thaksin kvar på sjukhuset.
Den thailändska kriminalvårdsavdelningen tilldelade tjänstemän från Bangkoks häktningsfängelse att besöka Thaksin som villkorligt frigivits i enlighet med thailändska lagar med relaterade dokument, enligt thailändska medier.
Efter att Thaksin undertecknat sin underskrift för att gå med på villkor som att rapportera till tjänstemän minst elektroniskt var tredje dag under villkorlig frigivning, släpptes Thaksin officiellt på prov där han skulle behöva stanna hemma i sex månader, förutom juridiska och officiella möten. rapporterad.
Emellertid Thaksin stod inför ett möjligt brott enligt Section 112 och ett brott mot Computer Crimes Act för att ha spridit falsk information.

Thaksin ska ha brutit mot lagarna utanför kungariket Thailand den 21 maj 2015 i Seoul, Sydkorea.
Därför var det Riksåklagarens ansvar att följa upp ärendet. Thai Technology Crime Suppression Division planerade att lämna in ett brev till åklagaren vid Ratchada Criminal Justice Office för att underteckna ett erkännande av anklagelserna.
Det rapporterades att minst tre månader var ett minimikrav för riksåklagaren att utreda ytterligare brott innan fallet väcktes till domstol.

Men vid presstiden hade anklagelserna inte officiellt placerats och det fanns några frågor om de skulle vara det, med både motståndare och anhängare till Thaksin som hade olika åsikter i frågan.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/