Thailand flyttar närmare lagen om jämställdhet i äktenskap

PRESSMEDDELANDE:

Thailand Pride Committee och HBTQ+-nätverket har skickat in ett brev till kommittén för behandling av lagförslaget om lika äktenskap för att uttrycka sin tacksamhet och uppmuntran för det brådskande behandlingen av lagförslaget med anledning av Alla hjärtans dag.

Regeringen har indikerat att processen med att ändra lagen om äktenskapsjämlikhet redan har slutförts till 70 %, i syfte att återställa rättigheterna för alla thailändska medborgare och återlämnanderättigheter som har tagits från HBTQ-gemenskapen.

Äktenskapsutskottet för jämställdhet sa att det går försiktigt fram och förväntar sig att slutföra övervägandet inom kommittéstadiet om ytterligare en månad.

Det förväntas att lagförslaget kommer att vara klart för behandling av senatens dagordning i tid. Kommittén erkände att lika äktenskap är en rättighet som har fråntagits medlemmarna i HBTQ+-gemenskapen, och påpekade att trots att partner lever tillsammans i många år har de fortfarande inte rätt att registrera sitt äktenskap. Därför måste lika äktenskap anses vara en brådskande fråga.

Thailand Pride uttryckte en önskan om att regeringen ska påskynda övervägandet av lika äktenskap för att säkerställa dess genomförande i slutet av detta år.

Det förväntas att de fyra utkasten till lagförslaget om lika äktenskap kommer att skapa betydande framsteg för thailändsk lag om äktenskap och familj, vilket främjar större jämställdhet mellan könen.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.