Thailändska provinser stöder värmeböljan

PRESSMEDDELANDE: 

Den thailändska meteorologiska avdelningen (TMD) har meddelat en förväntad ökning av temperaturerna över hela Thailand, med en prognostiserad ökning på 3-5C på grund av en minskning av kall luftmassa över den övre delen av landet. Denna förändring förväntas ge de varmaste förhållandena vid middagstid, särskilt i de nordliga, nordöstra, centrala och östra regionerna.

 

Från onsdag till måndag kommer nord och nordost att uppleva temperaturökningar på 3-5C. Under denna period finns det en 20 % risk för regn i båda regionerna från lördag (17 februari) till måndag (19 februari). De centrala regionerna kommer också att se temperaturerna stiga med 3-5C, med regn som förväntas i 10-20% av området och byiga vindar i de nedre delarna, där temperaturen kommer att variera från 33-37C från fredag ​​till måndag.

 

De östra och östra sidorna av söder förutspås möta en temperaturhöjning på 3-5C, med en 10-30% risk för regn och byiga vindar. Den västra sidan av söder förväntar sig också regn i 10-20% av området, med temperaturer som når 31-37C.

 

I Bangkok och dess omgivande provinser förutspås en liknande ökning med 3-5C. Från fredag ​​till måndag är det 10-20 % risk för regn och byiga vindar, med temperaturer som förväntas ligga mellan 32-37C.

TMD varnade också för att de högsta temperaturerna kan nå upp till 44C i vissa områden, inklusive Mae Hong Son och Uttaradit i norr, Sukhothai i den centrala regionen, Tak i söder och Udon Thani i nordost.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.