Lejonunge hittades på Café i Rassada, beslagtagen av myndigheter

Rassada –

En olicensierad lejonunge som hittades på ett kafé i Rassada tillhör en kinesisk medborgare, säger thailändsk polis.

Phukets polischef överste Pratueng Phonmana berättade för Phuket Express på onsdagen (14 februari) att bilder på en lejonunge på ett kafé i Rassada har blivit virala på sociala medier den här veckan. Polisen inspekterade caféet på Rassada Nusorn Road men lejonungen hittades inte från början.

Ägaren till kaféet identifierades endast som Cherngmin, 31, kinesisk medborgare. Hon berättade för polisen att hon är ägaren till lejonungen som hon köpte från ett företag i Bangkok för 250,000 XNUMX baht och som hon då och då tog med sig till kaféet för kunder att se. Hon tog med polisen till sitt rum på ett hotell i närheten där lejonungen hittades.

Hon kunde inte visa upp lejonets lagliga licens och det fanns också tvister om nödvändiga mikrochippapper. Hon fördes till Phukets polisstation för att åtalas för att inte ha rapporterat innehav av vilda djur till relevanta poliser. Lejonungen togs i beslag och kommer säkert att föras till ett naturreservat medan rätt äganderätt och pappersarbete hanteras lagligt.

Lions i Thailand har nyligen varit ett stort berättelseproblem, med oro efter att en utländsk man i Pattaya blev viral för att ha kört en dyr cabriolet runt staden med lejonet inuti.

Sedan den händelsen, som vi länkade till nedan, har det skett ett antal beslag och inspektioner av lejon i Thailand. Lions är lagligt att vara privatägda i Thailand men kräver omfattande pappersarbete och en ordentlig hemmiljö. Att tillåta dem att vara på kaféer eller bo i små hem i förorter eller köra i cabriolet är inte lämpligt, sa thailändska tjänstemän, som för närvarande inspekterar hemmen för legala lejonägare över hela landet för att se till att miljön är lämplig för djuren.

Relaterad artikel:

Den Bentley sedan som kördes runt Pattaya med en lejonunge i passagerarsätet var ursprungligen registrerad i Phuket.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.