UPPDATERING: Freedom Beach rensat från parasoll för strandsängar

Patong –

Den berömda Freedom Beach är nu rensad från parasoll för strandsängar som förberedelse för att bli förklarad som "Rekreationsskog".

Vår tidigare historia:

Beach Bed Paraplyer hittades över hela Freedom Beach i Patong som är ett natur- och miljöskyddsområde.

Nu till uppdateringen:

Phukets guvernör, Sophon Suwannarat, sa till Phuket Express att Freedom Beach är skogsdepartementets ansvar. Det beror på avdelningen att officiellt anta projektet "Rekreationsskog". Försvarsvolontärer och polis patrullerar nu stranden för att ta hand om turisternas säkerhet.

Direktören för Phuket Forest Center, Paisarn Noopichai, berättade för Phuket Express att Freedom Beach nu håller på att förbereda sig för att bli ett "Recreation Forest"-område. Men strandoperatörer är nu förbjudna att bedriva verksamhet som att driva restauranger och driva strandsängparasoller.

Detta inkluderar det så kallade "grå området" för att ta med parasoller och solstolar till stranden från andra områden. Alkohol förbjuds också på stranden för att motverka sammankomster och fester.

Tanken med rekreationsskogsområdet är att i huvudsak se stranden i sin naturliga miljö och njuta av den som naturen tänkt sig, utan restauranger, solstolar, alkohol eller andra aspekter av civilisationen, enligt skogsdepartementet.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.