Songkran 2024 officiella helgdagar förlängs till fem dagar

Nationellt —

I ett försök att stimulera turismen under den kommande Songkran-festivalen, har den thailändska regeringen godkänt tillägget av en särskild helgdag den 12 april 2024. Detta beslut förlänger den traditionella Songkran-semesterperioden till fem dagar, från 12 till 16 april.

Nyhetsrapporter efter regeringsmötet indikerar att avsikten bakom denna flytt är att ge en extra ledig dag för att öka turismen och ekonomin under Songkran-semestern.

Med godkännandet av denna speciella helgdag kommer Songkran-firandet i Thailand nu officiellt sträcka sig över fem dagar, från 12 till 16 april. Den thailändska regeringen räknar med att denna förlängda paus kommer att ge turismsektorn energi ytterligare, som bygger på tidigare ansträngningar för att etablera Songkran som en viktig ekonomisk drivkraft.

Samtidigt kommer den totala perioden av Songkran-evenemang i hela landet att sträcka sig över 21 dagar, men betyder inte 21 dagar av vattenstrider överallt.

Läs vår tidigare bevakning av årets Songkran-festival och varför den planeras som den största vattenfestivalen någonsin.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i cirka nio år som heltidsboende, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/