Sju thailändska turister räddade efter att en båt kantrat i Krabi

Krabi –

Sju thailändska turister har räddats efter att en båt kantrat i Ao Nang.

Ao Nang-polisen berättade för Phuket Express att på söndagen (11 februarith), en långsvansad båt kantrade 300 meter från Hong Island.

Ao Nang-polisen informerades av Than Bok Khorani National Park att båten fraktade totalt nio thailändska turister på en fisketur. Det rapporterades till en början felaktigt på sociala medier att de var kinesiska turister. Två av de nio personerna blev besättningsmedlemmar.

Båten träffades av stora vågor innan den kantrade. En annan fiskebåt räddade alla ombord. Inga skador eller dödsfall rapporterades.

Namnen på kaptenen och besättningsmedlemmen släpptes inte av relevanta myndigheter och det var oklart om några rättsliga åtgärder skulle vidtas mot dem för olyckan.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.