Albino Omura-val upptäcktes igen i Phang Nga

PRESSMEDDELANDE:

En sällsynt albino Omura-val, som ursprungligen upptäcktes utanför Phukets korallö den 1 januari, har observerats igen i Andamansjön nära Phang Nga-provinsen. Den senaste observationen var nära Richelieu Rock, en berömd dykplats 45 kilometer från fastlandet.

Trots ansträngningar från Marine and Coastal Resources Department och National Parks, Wildlife and Plant Conservation för att lokalisera valen efter dess första uppträdande, förblev den svårfångad fram till dess nyligen återupptäckte. Iakttagelsen har ansetts vara ett "mirakel" av Kasetsart University-läraren och marinexperten, professor dr. Thon Thamrongnawasawat, vilket utlöste en omfattande undersökning av Thailands vatten.

Även om flera vanliga Omura-valar har hittats, tyder just denna albinovals återkomst, ungefär 250 kilometer från sin ursprungliga plats, att det är samma individ på grund av sällsyntheten av albinism bland dessa valar.

Sammanträffandet av dess iakttagelser på både den internationella nyårsdagen och det kinesiska nyåret har fascinerat många, inklusive Dr. Thon, som hoppas att detta kommer att hjälpa till att förstå livsmiljön för Omura-valar och formulera bevarandestrategier.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.