Thailändska kungligheter markerar den kommande Makha Bucha-dagen och det kinesiska nyåret

Bangkok—

Klockan 07:35, den 10 februari 2024, fortsatte deras kungliga majestäter kung Vajiralongkorn och drottning Suthida till Ambara Villa, Dusit Palace, Bangkok, för att utföra ritualer som en del av Makha Bucha-dagen och det kinesiska nyårsfestivalen.

Under den buddhistiska ceremonin tände Hans Kungliga Majestät Kungen ljus och josspinnar och bjöd sedan på dem vid Buddhas fotavtryck enligt de kungliga traditionerna vid olika tempel.
Templen inkluderade Wat Phra Sri Rattana Satsadaram, Wat Bowonniwet Vihara, Wat Benchamabophit Dusitvanaram, Wat Ratchabophit Sathit Maha Simaram, Wat Ratchapradit Sathitmahasimaram, Bangkok och Wat Nives Dhammaprachit, Phra Nakhon Si Ayutthaya.
Därefter, klockan 08:01, steg deras majestäter kungen och drottningen ner till Ambaravillans främre del, eller den kungliga herrgården, för att delta i presentationen av plaketter för den kinesiska nyårsfestivalen.
Efter att ha avslutat ceremonin brände Hans Kungliga Majestät Kungen och Hennes Kungliga Majestät Drottningen silverpapper och guldpapper som lämpligt för tillfället, och steg sedan upp till Ambaravillan.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/