Misstänkt arresterad i Patong för att ha öppnat bankkonton för bedragare

Patong –

En man greps i Patong för att ha öppnat ett bankkonto, kallat ett hästbankkonto, för investeringsbedragare där han fick 1,000 XNUMX baht för sitt jobb.

Central Investigation Bureau berättade för Phuket Express att de tidigare i veckan arresterade en misstänkt som endast identifierades som Chaiyapong, 29, från Phuket, i ett hus i Patong. Han anklagas för bedrägeri genom att importera falsk information till datorsystem som orsakat skada på andra.

Gripandet följer efter för två år sedan där många offer övertalades av bedragare att arbeta med onlineannonsering genom att dela produkter som publicerats på sociala medier.

Det falska företaget bad offren att överföra en liten summa pengar till dem för att bekräfta deras bankkonton för löneutbetalning innan de kan börja sina jobb till den misstänktes bankkonto (hästbankkonto). Det var totala förluster på 100,000 XNUMX baht. Efter det berättade bedragaren för offren att offret behandlade kontot fel och att offren behövde överföra mer pengar.

Offren var nyfikna och försökte kontakta bedragarna ytterligare för att få en återbetalning men misslyckades innan de lämnade in anmälan till polisen.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.