Rysk man på flykt som stannat kvar i tio år och arresterad nära Pattaya

Chonburi –

En efterlyst rysk man med en INTERPOL Red Notice och tio års översta vistelse, som brukade stanna i Phuket, greps i Banglamung, inte långt från Pattaya.

Royal Thai Immigration Bureau berättade för pressen om händelsen i fredags (9 februarith). De arresterade Mik (alias), 34, en rysk medborgare, framför ett hus i Nongprue. Han fördes till Pattayas polisstation för att ställas inför anklagelser om överseende (2,971 XNUMX dagar) och för att vänta på att bli utvisad.

Gripandet skedde efter att Chonburi Immigration i december förra året underrättades från ett tips från en bekymrad medborgare om att Mr. Mik som tidigare hade bott i Phuket nu var i Chonburi och hade stannat över, enligt tipset, i många, många år .

Chonburi-tjänstemän fann också att den misstänkte är efterlyst i sitt eget land på ett rött meddelande från INTERPOL och påstås vara inblandad i illegala droger. Detta bidrog sannolikt till överskridandet, sade immigrationstjänstemän, eftersom den misstänkte inte skulle ha kunnat säkra ett nytt pass från sin ambassad på grund av Interpols röda meddelande.

Mr. Mik talade inte till pressen eller släppte ett uttalande.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.