UPPDATERING: Kinesisk turist i Patong som ljög om en taxichaufför som stal hans pengar åtalad för att ha rapporterat falsk information

Patong –

En kinesisk turist anklagades för att ha rapporterat falsk information till poliser efter att ha ljugit om en påstådd 20,000 XNUMX Baht-stöld av en taxiförare av en taximotorcykeltaxi i Patong.

Vår tidigare historia:

En kinesisk turist ertappades när han ljög om en påstådd 20,000 XNUMX Baht-stöld av en taxiförare med taximotorcykel i Patong innan han senare erkände lögnen för polisen.

Nu till uppdateringen:

Patongpolisen berättade för Phuket Express på torsdagskvällen (8 februari) att den kinesiska turisten erkände att han hittat på historien eftersom han trodde att han kunde begära "skadeståndet" som kompensation för sin tid och frustration. Han hade blivit upprörd över vad han trodde var ett högt pris för en taxiresa, enligt uppgift runt hundra baht. (Tre amerikanska dollar)

Den kinesiska turisten och taxichauffören hade grälat om taxipriset under en längre tid, vilket gjorde den kinesiske mannen arg, som sedan bestämde sig för att hitta på historien och ringa polisen som ett sätt att "komma tillbaka" till föraren. Detta visade sig vara ett dåligt beslut eftersom CCTV snabbt visade att det inte fanns någon uppenbar stöld och senare erkände turisten, under press med CCTV-filmer, lögnen.

Den kinesiska turisten åtalas för att ha rapporterat falsk information till poliser. Det verkar inte som att han kommer att åtalas för ärekränkning i nuläget om inte taxichauffören lämnar in nya rättsliga åtal.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.