Uppdatering: Chiang Mai-polisen avslöjar detaljer om kanadensisk turists försök att öppna dörren till ett flygplan

Chiang Mai-

Den 9 februari 2024, Pol. Överste Manatchai Inthuean, chefen för Phupingkharajaniwet-polisstationen i Chiang Mai, avslöjade offentligt mer information om fallet med en kanadensisk turist som försökte öppna en flygplansdörr när han lyfte från Chiang Mai till Suvarnabhumi flygplats.

Nyligen, en 40-årig kinesisk-kanadensisk dataingenjör vars namn endast offentligt identifierades som Mr. Wong försökte tvinga upp en flygplansdörr på flight TG121, Chiang Mai-Suvarnabhumi när han lyfte på landningsbanan. Som ett resultat blev det 13 flyg försenade, vilket orsakade mer än 2,296 XNUMX passagerare besvär.

Enligt en rapport från Pol. Överste Manatchai, efter att Wong hölls i polisens förvar, fick han panik och orsakade sig själv skada. Phupingkharajaniwet-polisen var tvungen att förtrycka honom och förde honom till ett mentalsjukhus, under professionell vård.

Men läkarna skulle genomföra en grundlig mental undersökning för att diagnostisera Wong och avgöra om han hade en psykisk sjukdom eller inte.

Utredningsmännen från Phupingkharajaniwet skulle behandla ärendet vidare enligt thailändska lagar innan de överlämnade ärendet till de thailändska domstolarna för ytterligare frihetsberövande eftersom det fanns en maximal frihetsberövandeperiod på 48 timmar. Wong skulle dock förbli under läkares vård tills läkarna gav sitt medicinska utlåtande på hans mentala hälsa.

När det gäller ärendet talade utredningsmännen med den kanadensiska ambassaden i Thailand för vidare behandling i samordning med hans familj.

Inledningsvis åtalades Wong enligt Air Navigation Act. Thai Airways kan väcka ytterligare rättsliga åtal om Wong visade sig ha skadat flygbolagets egendom.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.