Premiärminister önskar alla ett gott månnyttår 2024

PRESSMEDDELANDE:

Premiärminister Srettha Thavisin förlänger sina hjärtliga hälsningar med anledning av månnyåret, som markerar början av 2024 i den kinesiska kalendern.

Han säger, "你好 (Nǐ hǎo), jag är Srettha Thavisin, Thailands premiärminister. Jag riktar mina varmaste önskningar till alla thai-kinesiska och kinesiska ättlingar vid detta viktiga tillfälle av det kinesiska nyåret.新年快乐, 万事如意 (Xīnnián kuàilè, wànshì rúyì). Må detta år bli ett blomstrande och rikligt år med ett kontinuerligt flöde av rikedom, guld och ekonomiska aktiviteter mellan Thailand och Kina. Må handel och investeringar blomstra smidigt och bidra till ömsesidig nytta för båda nationerna."

Han fortsätter, "För att underlätta sömlösa resor mellan våra länder, främjar vi en policy för viseringsfritt inrese, vilket förbättrar bekvämligheten med förflyttning. Thailand välkomnar varmt och säkerställer säkerheten för våra kinesiska bröder och systrar. Må den bestående vänskapen mellan Thailand och Kina bestå, eftersom vi inte bara är grannar utan sanna syskon.”

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.