Guvernör för Thai Tourism Authority tillkännager planer för World Songkran Festival för att öka turismintäkterna

Nationell-

Den 8 februari 2024 gav Thapanee Kiatphaibool, guvernören för Thailands turistmyndighet (TAT), ett uttalande om ett förberedande möte för World Songkran Festival i samarbete med kulturministeriet, inrikesministeriet, den privata sektorn och relevanta byråer. Mötet är planerat att äga rum nästa vecka.

Det förberedande mötet skulle diskutera aktivitetsplaner, platser och budgetar. World Songkran Festival hade som mål att generera intäkter värda mer än den pre-pandemi perioden 2019, enligt Thapanee.

Höjdpunktdestinationerna i Bangkok är planerade att vara Ratchadamnoen Road, Siam Square, ICONSIAM, Asiatique och Chao Phraya River.

Andra populära turistmål i andra provinser som Pattaya, Phuket, Chiang Mai och Hat Yai, skulle ha ett midnatt Songkran-tema för att locka utländska turister, särskilt malaysiska. Däremot kommer World Songkran Festival att hållas i 76 provinser över Thailand och 50 distrikt i Bangkok, enligt Thapanee.

Thapanee tillade vidare att World Songkran Festival är en annan stor turismhändelse efter det kinesiska nyårsfirandet med uppskattningsvis 177,000 28,000 kinesiska turister som besöker under den långa semestern. Mer än 5 2024 kinesiska turister besökte dock Thailand den 2019 februari XNUMX, vilket var ett liknande antal jämfört med XNUMX.

Thapanee hade som mål att öka antalet turister upp till 100,000 2024 individer per dag och i slutet av 36.5 skulle det uppskattade antalet turister vara XNUMX miljoner. För närvarande anses återhämtningen av den utländska turistmarknaden vara en bra orsak för Thailands turism- och inhemska turismmarknader.

Men ett ökande antal thailändare visade att de föredrog att resa korta sträckor med personliga fordon. Privata sektorer bör följa trenden genom att anpassa ett blandat koncept till sin verksamhet med en unik identitet. Ett hotell har till exempel en co-working space och restaurang, särskilt för leveranstjänster, uppgav Thapanee.

Läs den senaste artikeln om World Songkran Festival som kommer att firas under 21 dagar i april.

Läs vår ledare om vad detta betyder för Songkran när det gäller den förlängda perioden och om detta verkligen innebär 21 dagars vattenlek här.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.