Turist från Kanada får panik efter att ha försökt öppna flygplansdörren i Chiang Mai vid start

Chiang Mai-

Klockan 9:57 den 7 februari 2024 rapporterade thailändska nationella medier att en utländsk turist i XNUMX-årsåldern från Kanada fick panik och försökte öppna en flygplansdörr när han lyfte från Chiang Mai för att resa till Suvarnabhumi flygplats i Bangkok .

Ett thailändskt Facebook-konto publicerade angående incidenten att flyget från Chiang Mai till Bangkok var på väg att lyfta, men en oidentifierad utländsk turist försökte tvinga upp en flygplansdörr av okänd anledning.

Samtidigt nämnde HFlight.net, en Facebook-sida om flygscheman, händelsen som visar data från Flightradar24 eftersom flera antal flygningar inte kunde landa på Chiang Mais flygplats.

Uppgifterna från Flightradar24 indikerade att TG121-flyget som var planerat att lyfta från Chiang Mai kl. 9 beordrades att återvända till en mellanlandning kl. 05. Som ett resultat påverkades många flygningar av incidenten och begärde nya flygrutter.


Klockan 10:54 kunde flygen fungera som planerat, men många flyg landade på en annan flygplats. Klockan 12:43 lyfte TG121 från Chiang Mai till Suvarnabhumi flygplats, enligt HFlight.net.

Den 8 februari 2024 avslöjade Ronnakorn Chalermsanyakorn, chefen för Chiang Mais flygplats, offentligt efter incidenten att 13 flygningar tillfälligt ställdes in, med totalt 2,296 XNUMX passagerare som påverkades av incidenten.

Dessutom höll Chiang Mais flygplats ett säkerhetskommittémöte med flygbolagsrepresentanter, polis och relevanta myndigheter för att diskutera frågan och lösningar för att förhindra framtida incidenter.


Till en början undersökte polisen i Chiang Mai den oidentifierade turisten och anklagade honom för flygbolagsrelaterade anklagelser. Han erkändes senare som en kanadensisk medborgare, 40, som hävdade att han skulle bli attackerad och som ett resultat flydde planet. Flera vittnen och flygvärdinnor uppgav till thailändska medier att det inte fanns några tecken på att någon försökte attackera mannen eller att han hade något slags bråk med någon annan på flyget.

Turisten var kvar i thailändsk polisförvar vid presstid.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/