Regeringen främjar Thailand gränsöverskridande turism i fem ASEAN-länder

PRESSMEDDELANDE:

Regeringen stöder inledandet av samarbete och förbättringen av kapaciteten inom den konkurrenskraftiga turistsektorn inom ASEAN-regionen, genom att anta en enhetlig destinationsstrategi som kallas "One Destination" och främja tvåvägsturism genom Cross-Border Tourism Drive-projektet som involverar Thailand, Kambodja, Malaysia, Laos och Vietnam.

Ansträngningar för att driva initiativet inkluderar att studera bekväma och säkra vägar, undersöka potentiella lokala turistdestinationer och säkerställa faciliteter för självkörande turister längs rutten.

Förutom diskussioner med de ovan nämnda fyra länderna har regeringen fört dialoger med US-ASEAN Business Council (USABC) och World Travel and Tourism Council (WTTC) angående samarbete inom turism mellan den offentliga och privata sektorn i Thailand och ASEAN . WTTC betonar betydelsen av kvalitetsturism framför kvantitet och turismens hållbara natur.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.