Brittisk man greps för att ha utbytt falska pengar i Phuket

Phuket -

En brittisk man greps efter att han ska ha växlat falska pengar i en växlingsbod i Phuket.

På tisdag (6 februarith), meddelades Sakoo-polisen i Thalang av Ms. Jamjira, 50, en anställd i växlingsbåset, att en utländsk man hade växlat in 1,000 37,850 euro i kontanter mot XNUMX XNUMX baht i kontanter vid en växlingsbås i Sakoo. Hon fick senare reda på att de utländska sedlarna var förfalskade.

På onsdag (7 februarith) polisen arresterade en misstänkt som endast identifierades som Mr. Tobias, 33, brittisk medborgare. Han beslagtogs av 17,800 682,585 euro i falska kontanter (5,400 266,992 baht), 199,000 XNUMX pund i äkta pund (XNUMX XNUMX baht) och några äkta thailändska kontanter (XNUMX XNUMX baht).

Han fördes till Sakoo polisstation för att åtalas för innehav av förfalskade pengar. Tobias förnekade anklagelserna och sa att han inte visste att euron var falsk och hade fått euron från en annan man (se nedan). Tobias berättade för polisen att han reste in i Thailand i december förra året, 2023, och hade förlängt sin vistelse den 31 januarist i år.

På Februari 1st, stannade han med en man som bara identifierades som Mr. Ozeias, 46, brittisk medborgare på en bostadsrätt i Mai Khao, Thalang. Den 5 februarith, överförde han kryptopengar till ett värde av 34,900 1.24 Usd (674,800 miljoner Baht) till Mr. Ozeias. Han fick eurokontanter i utbyte från Mr. Ozeias som uppgick till cirka 1,000 XNUMX Baht i värde. Han använde eurokontanterna för att växla kontanter i växlingsbåset i Sakoo. Tobias sa att han också bytte totalt XNUMX XNUMX euro i kontanter vid växlingsbås i Kamala och Cherng Talay.

Polisen fann att Ozeias hade växlat in totalt 3,000 111,600 euro i förfalskade kontanter (XNUMX XNUMX Baht) vid växlingsbodar i Tha Chatchai-området, Thalang. Mr. Ozeias har dock redan lämnat Thailand, och thailändsk polis skulle arbeta på en Interpol Red-larm för att försöka ställa honom inför rätta.

Sakoo-polisen granskade fortfarande situationen och om de skulle driva på några anklagelser som involverade Tobias, som fortsätter att säga att han inte var medveten om att kontanterna var falska.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.