Illegal utländsk reseguide arresterad i Phukets gamla stadsdel

Phuket -

En illegal utländsk reseguide greps i Phukets gamla stadsdel.

Phukets turistpolis berättade för Phuket Express att på tisdagen (6 februarith) de inspekterade en butik i Phukets gamla stadsdel efter att de underrättats från oroliga medborgare om illegala reseguider.

De arresterade en misstänkt som identifierades som Chang Ting, 31, i Soi Rommanee. Phuket Express noterade att Phukets turistpolis inte avslöjade hans nationalitet utan bara sa att han inte är thailändsk.

Han fördes till Phukets polisstation för att åtalas för att ha arbetat utan arbetstillstånd och att vara en illegal reseguide.

Phuket Express noterar att en reseguide är en skyddad thailändsk sysselsättning och utlänningar kan inte arbeta inom detta område, även med ett arbetstillstånd.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.