Thailands regering introducerar dammfria rum för PM2.5-skydd

PRESSMEDDELANDE:

Folkhälsoministeriet har tillkännagett planer på att inrätta "dammfria" sjukhusrum i 30 provinser för att skydda riskpatienter från de negativa effekterna av PM2.5-föroreningar. Beslutet följer rapporter om över 10,000 1,407 individer som drabbats av de fina partiklarna, varav XNUMX XNUMX har behövt akutvård under de senaste fyra månaderna.

De provinser som är inriktade på dessa specialrum inkluderar Chiang Mai, Chiang Rai, Lamphun, Mae Hong Son, Phitsanulok och områden inom Bangkoks huvudstadsregion, som syftar till att skydda utsatta grupper som äldre, barn, gravida kvinnor och de med kroniska tillstånd som astma och hjärtsjukdomar.

Nya data har visat på en försämrad PM2.5-situation i hela landet, med 44 provinser som registrerar nivåer över det säkra tröskelvärdet på 37.5 μg/m3. Bangkok Metropolitan Administration (BMA) har identifierat externa faktorer, särskilt brinnande rök från ett grannland, som betydande bidragsgivare till de ohälsosamma PM2.5-nivåerna som noterats i 26 områden i Bangkok.

Som svar på föroreningskrisen lyfte Bangkoks guvernör Chadchart Sittipunt fram frågan om stubbbränning av bönder, en praxis som drivs av ekonomiska begränsningar. BMA lanserar ett initiativ för att låna ut traktorer och halmbalspressar till bönder, uppmuntra alternativa metoder till bränning och främja ytterligare inkomster genom försäljning av rishalmblock.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.