Fem Bryde-valar upptäckts nära ön i Surat Thani

Surat Thani –

Fem Brydes valar sågs nära en ö i Mu Ko Ang Thong Marine National Park.

Mu Ko Angthong National Parks tjänstemän sa till The Phuket Express att på måndagen (5 februarith) fem Brydes valar sågs av en turbåtsbesättning och passagerare mellan Tai Plao Island och Wow Island (Kite Island). Valarna livnärde sig på stim av småfiskar.

Tidigare gick Brydes valar traditionellt in i nationalparkens område varje år från januari till mars. Det marina ekologiska systemet har dock återhämtat sig markant efter Covid-19. Sedan 2021 kommer fler av dem till nationalparksområdet. För tre år sedan hittade parktjänstemän fyra av dem, för två år sedan hittade de sex av dem och förra året hittade de fyra av dem.

Bryde's Whale är ett sällsynt till nästan utrotat vattenlevande däggdjur. Bryde's Whale har listats som ett skyddat djur i Thailand. Närvaron av Bryde's Whale ses också som en indikator på rikliga marina resurser.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.