Bästa nationella Thailand-historier från den senaste veckan: Förslag om 90-dagars visumfria vistelser för fler länder och mer

Här är en titt på de bästa NATIONAL Thailand-historierna, valda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från den senaste veckan, måndagen den 29 januari till söndagen den 4 februari 2024.

De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordning efter publiceringsdatum.

Låt oss komma igång och se vilka de bästa berättelserna var!

  1. En 14-årig elev har dödförklarats efter att han knivhöggs av en annan elev inne på en gymnasieskola i Suan Luang efter skolans morgonsamling.Polisen i Khlong Tan avslöjade offentligt resultatet efter att ha förhört en 14-årig elev som påstås ha knivhuggit en annan elev till döds på en skola i Phatthanakan 26, Suan Luang, Bangkok.

    Varawut Silpa-archa, ministern för social utveckling och mänsklig säkerhet (SDHS), diskuterade offentligt ett stort fall om en 14-årig student som knivhögg sin klasskamrat till döds i Suan Luang, Bangkok.

    2. Schweizisk man erkänner sin frus dödande men påståenden var oavsiktliga; Polisen undersöker mystiskt försvinnande i Nakhon Ratchasima.

Roland ska ha bråkat med Orathai innan hon försvann, enligt polisen.

3. Thailands konstitutionella domstol har slagit fast att Move Forward Partys (MFP) förslag och ansträngningar för att ändra majestätslagen är författningsstridiga och ett försök att störta landets konstitutionella monarkisystem.

MFP förnekade återigen att de hade för avsikt att störta den konstitutionella monarkin eller upphäva Lese Majeste-lagen och insisterade på att de bara ville ändra lagen.

4. Thailändska nationella medier uppgav att Thailands turistmyndighet (TAT) bad den thailändska regeringen att förlänga den visumfria vistelsetiden till 90 dagar för långdistansturister, inklusive de från USA och Europa, för att öka de nationella intäkterna för långdistansresor till 40 % 2024.

Dessa åtgärder inkluderade upphävandet av TM6-formulär vid gränsövergångarna mellan Thailand och Malaysia, en 30-dagars visumfri vistelse för kazakiska turister och fortsättningen av den 90-dagars visumfria vistelsen för ryssar.

5. Minst tre personer har dödförklarats på platsen medan minst 22 personer har skadats efter att en buss ramlat ner i en kanal i Bang Bor-distriktet.

Samut Prakan lokala media gav en uppdatering om en nyligen inträffad olycka med en företagsbuss med mer än 20 passagerare som tappade kontrollen och störtade ner i en kanal på 200-åriga Rattanakosin Road, Bang Bo, Samut Prakan.

Det var allt för den här veckan, var säker!

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.