Storbritanniens kung Charles diagnostiserades med cancer vid 75 års ålder

PRESSMEDDELANDE:

Storbritanniens kung Charles, som blev monark i september 2022, har diagnostiserats med cancer vid en ålder av 75. Buckingham Palace meddelade på måndagen (5 februari) att han tillfälligt kommer att lämna offentliga uppgifter för att genomgå behandling. Trots initiala farhågor om hans potentiella inverkan som monark, hade Charles tyst anpassat sig till sin roll och upprätthållit ett späckat schema.

Kung Charles, känd för sitt engagemang och hårda arbete, har alltid upprätthållit en rigorös daglig träningsrutin och undvikit lunch. Både supportrar och kritiker har erkänt hans engagemang. Uppgifter om kunglig hälsa är vanligtvis privata, och det fanns ingen indikation på hans cancerdiagnos när han dök upp offentligt på söndagen och gick i kyrkan med drottning Camilla.

Prins Harry, som har haft offentliga oenigheter med kungafamiljen, återvänder till Storbritannien för att vara med sin far under hans sjukdom.

När stödmeddelanden strömmar in från världens ledare uttrycker vanliga britter sin oro och välönskningar för kungen. Charles sjukdom har väckt känslor, särskilt bland dem som växte upp under drottning Elizabeths regeringstid, och många minns henne med glädje.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.