Minst 67 små havssköldpaddor i läder kläckts på Phang Nga Beach

Phang Nga –

Minst 67 havssköldpaddor i läder kläcktes på en strand och gick tillbaka ut i havet i distriktet Thai Mueang.

Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) berättade för Phuket Express att under den gångna helgen kläckte minst 67 havssköldpaddor i läder från ett bo på en strand i Khao Lampi Hat Thai Mueang National Park-området. Sköldpaddsungarna rusade till sitt nya hem i havet. Modern havssköldpadda i läder hade lagt ägg för 58 dagar sedan.

DMCR sa att deras mamma tragiskt hittades död efter att ha varit intrasslad i ett fiskenät runt sköldpaddan som parkens tjänstemän tror är dödsorsaken.

Relaterat:

En enorm havssköldpadda i läder som hittades död intrasslad i ett fiskenät på en strand i distriktet Thai Mueang hittades med 136 olagda ägg inuti.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.