Phuket och Samui förväntar sig turistökning under månnyåret

PRESSMEDDELANDE:

Phukets internationella flygplats förbereder sig för en tillströmning av turister under Lunar New Year-festivalen, med ett förväntat genomsnitt på 49,000 16 dagliga ankomster fram till den XNUMX februari.

Enligt flygplatsdirektören Monchai Tanod kommer den 13-dagarsperioden att se uppskattningsvis 640,000 430,000 besökare, inklusive 3,915 2,298 internationella turister. Flygplatsen kommer att ta emot 1,617 XNUMX flygningar, med XNUMX XNUMX internationella och XNUMX XNUMX inrikesflyg. Flygplatsen har sedan dess förbättrat sina åtgärder för att säkerställa effektiv och säker verksamhet, inklusive utbyggnad av fler passagerarspårningssystem i realtid och självbetjäningskiosker för snabbare incheckningar.

Anläggningen har också utsmyckats med festliga dekorationer för att fira månnyåret och kommer att vara värd för speciella aktiviteter och dela ut souvenirer till besökare den 8 februari. Monchai rådde utresande passagerare att anlända till flygplatsen två till tre timmar före avgång, och rekommenderade användningen av "SAWASDEE by AOT"-appen eller flygplatsens kontaktcenter för flyginformation.

Dessutom förutser Thailands turistmyndighet (TAT) en ökning av kinesiska turister som besöker Koh Samui, förstärkt av visumundantaget och firandet av det kinesiska nyåret. TAT:s Koh Samui-direktör Kanokkittika Kritwuthikorn lyfte fram den positiva effekten av visumundantagspolicyn på lokal turism, och noterade ankomsten av ett direktflyg från Kina med 138 semesterfirare den 1 februari. Med Bangkok Airways ökade direktflygen från Chongqing och Chengdu till Koh Samui till fyra gånger i veckan väntas minst 5,000 XNUMX kinesiska turister till ön denna månad.

Koh Samuis dragningskraft till kinesiska resenärer förstärks av dess status som den fjärde mest sökta destinationen på CTrip resebyråplattform, efter Bangkok, Phuket och Chiang Mai. Denna popularitet beror delvis på marknadsföringsinsatser från Tourism Association of Koh Samui och samarbeten mellan lokala och kinesiska turistoperatörer.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.