Helgens väder ger kallare temperaturer i norr, varmare på andra håll i Thailand

PRESSMEDDELANDE:

Den thailändska meteorologiska avdelningen har rapporterat att i helgen kommer norra Thailand att se ett betydande temperaturfall på 2 till 5 grader Celsius. Byrån noterade dock att de nordöstra, centrala, Bangkok och östra regionerna kommer att uppleva en temperaturökning på 2 till 4 grader Celsius under samma tidsram, tillskrivet rådande västliga vindar och ett försvagat högtryckssystem.

Från den 4 till 7 februari förväntas temperaturen sjunka något med 1 till 2 grader i de norra och övre centrala regionerna, medan östliga och sydostliga vindar kommer att introducera isolerade regnskurar genom att föra fukt från Sydkinesiska havet och Thailandsbukten.

Väderavdelningen har rekommenderat invånare i det övre landet att ta hand om sin hälsa mitt i det växlande vädret och uppmanat bilister att iaktta försiktighet i dimmiga förhållanden.

Samtidigt, i söder, förväntas påverkan från den måttliga nordöstra monsunen att minska, vilket leder till en minskning av åskskurarna. Havsförhållandena i nedre viken förväntas ha vågor på 1 till 2 meter, som ökar under åskskurar, med liknande förhållanden i övre viken och Andamansjön.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.