Thailands tre destinationer hedrade i 2023 Green Destinations Top 100

PRESSMEDDELANDE:

Tre turistdestinationer i Thailand hedrades i 2023 års Green Destinations Top 100 Stories.

Dessa destinationer är Nai Wiang-distriktet i Nan-provinsen, Mueang Kao-distriktet i Sukhothai-provinsen och Khlong Thom-distriktet i Krabi-provinsen.

Sudawan Wangsuphakijkosol, ministern för turism och sport, presenterade 2023 års Green Destination 100 Stories-emblem för representanter från alla tre områden.
De Designated Areas for Sustainable Tourism Administration (DASTA) har strikt främjat hållbara turismprojekt. I Nai Wiang, Nan-provinsen, finns fokus på att hantera turismavfall genom sociala processer i den gamla staden.

Sukhothai-provinsens Mueang Kao betonar bevarande för att skydda kulturturismplatser från djurintrång. I Khlong Thom i Krabi-provinsen ligger fokus på att förvalta och underhålla uppströmsskogar och återplantering av skog för att skydda och upprätthålla turismens resursbas.

Uppnåendet av dessa tre turistmål har erkänts av Green Destinations Foundation, baserad i Nederländerna.

Sedan 2020 har fyra thailändska turistområden rankats bland de 100 bästa. Dessa inkluderar underdistriktet Chiang Khan, Loei-provinsen 2020, Nai Wiang, Nan-provinsen både 2020 och 2021, Mueang Kao i Sukhothai-provinsen 2021 och Ko Mak i Trat-provinsen 2022.

I år planerar DASTA att utveckla ytterligare sju turistmål enligt standardkriterier i provinserna Trat, Chonburi, Sukhothai, Loei, Nan, Suphanburi och runt Songkhlasjöns bassäng.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.