Thailand gör sig redo för det stora kinesiska nyårsfirandet, hoppas kunna öka turismen

PRESSMEDDELANDE:

Thailand kommer att välkomna turister till det kinesiska nyåret med storslagna firanden över hela landet, särskilt i Bangkoks Chinatown, där festligheter planeras för att markera Drakens år.

Evenemanget, som beskrivs som en blandning av traditionell kinesisk kultur och thailändsk stil, förväntas dra stora folkmassor med sitt utbud av aktiviteter, föreställningar och lokala specialiteter. Arrangerat med stöd av Thailands turistmyndighet (TAT), lokala företag och brottsbekämpande myndigheter förväntas firandet ge en glad och säker upplevelse för både lokalbefolkningen och besökare, med cirka 1,200 XNUMX poliser i tjänst.

Det 25:e kinesiska nyårsfirandet i Chinatown är planerat till den 10 och 11 februari, med en officiell öppningsceremoni av Hennes Kungliga Höghet Prinsessan Maha Chakri Sirindhorn. Höjdpunkter inkluderar traditionella drak- och lejondanser och kulturföreställningar från Kinas autonoma region Xinjiang och Fujian-provinsen. Andra stora destinationer i Thailand, inklusive Nakhon Sawan, Ratchaburi, Songkhla, Suphan Buri och Chiang Mai, är också värd för evenemang för att fira tillfället.

TAT räknar med att firandet kommer att locka över 3 miljoner thailändska och internationella turister, vilket genererar betydande intäkter. Turism- och sportminister Sudawan Wangsuphakijkosol noterade en förväntad ökning av turister från Kina, Hongkong och Taiwan, vilket tillskrev ökningen till Thailands policy för viseringsundantag och förbättrad flygtillgänglighet.

Tillströmningen av kinesiska turister stöds av data från Alipay+ och Ctrip.com, vilket indikerar ett starkt intresse för att besöka Thailand under månnyåret. Agodas rapport bekräftar ytterligare Thailands popularitet som en internationell stadsdestination under semesterperioden.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.