Thailändsk alkoholföretagsrådgivare framställer thailändska myndigheter för revidering av alkoholförsäljningslag mitt i turismbekymmer

Nationell-

Den 1 februari 2024 bad Thanakorn Kuptajit, rådgivare till Thai Alcohol Beverage Business Association (TABBA), den thailändska regeringen att överväga att revidera lagen som förbjuder försäljning av alkoholhaltiga drycker från 2:00 till 5:00 som det påverkade Thailands turism totalt sett negativt.

Medan implementeringen är i linje med regeringens policy att stärka Thailands turism genom att utöka öppettiderna för underhållning, noterade Thanakorn återstående utmaningar, såsom problem relaterade till trafikolyckor från DUI och försäljning av alkoholhaltiga drycker till personer under 20 år.

Thanakorn föreslog en översyn av bestämmelser som hindrar ekonomisk återhämtning, såsom förbudet mot alkoholförsäljning under specifika tider, och anpassa dem till turismkontexten. Vidare betonade Thanakorn vikten av att upprätthålla säkerhetsåtgärder och strikt kontroll över ungdomars tillgång till alkohol.

Thanakorn nämnde dessutom det bilaterala avtalet om ömsesidigt permanent avstående från visum för thailändska och kinesiska turister som gäller den 1 mars 2024. Detta har avsevärt ökat antalet kinesiska turister som söker information om Thailand, i linje med regeringens ansträngningar för att stärka ekonomin, anmärkte Thanakorn.

Angående den kommande kinesiska nyårsfestivalen betonade Thanakorn de potentiella ekonomiska fördelarna, och uppmanar den thailändska regeringen och relevanta myndigheter att utnyttja denna möjlighet för att föryngra turistsektorn.

Thanakorn uppmanade också regeringen att överväga att utöka liknande visumprivilegier till turister från andra länder, vilket stärker Thailands konkurrenskraft på den globala turistmarknaden. TPN Media skrev nyligen en ledare om detta HÄR.

Enligt thailändska nationella medier skulle Thai Alcoholic Beverage Control Committee diskutera förlängning av servicetider och omprövning av alkoholförsäljningsrestriktioner den 15 februari. Förslagen till regeländringar skulle övervägas och eventuellt godkännas av den thailändska premiärministern och relevanta myndigheter före den kommande Songkran-festivalen i april.

Denna beräknade tidsram syftade till att anpassa sig till julsäsongen, vilket ger en möjlighet att stärka ekonomin och locka både lokala och internationella turister, enligt thailändska nationella medier.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.