Intensiverade ansträngningar för att förbättra thaiboxningen globalt

PRESSMEDDELANDE:

Pimol Srivikorn, rådgivare till premiärministern och ordförande för underkommittén för främjande av sportbranschen, har rapporterat att insatserna för att förbättra thaiboxningen när landets mjuka makt går bra framåt.

Han uppgav att ansträngningar har gjorts för att höja standarden för thaiboxningsinstruktörer genom utbildning och testning, genom att fastställa internationella kriterier för att göra det möjligt för thaiboxningsinstruktörer att undervisa utomlands och generera inkomster, och på så sätt tillföra värde till thaiboxningspersonalen.

Premiärministerns rådgivare indikerade vidare att i mars kommer Thailands Sports Authority (SAT) att lansera mer standardiserade testcenter som kan utfärda kvalitetscertifieringar för thaiboxningsinstruktörer på uppdrag av staten.

Certifieringen kommer att verifieras av styrelsen för boxningssport, SAT, ministeriet för turism och sport, avdelningen för kompetensutveckling och arbetsministeriet. Dessa center syftar till att producera duktiga Muay Thai-instruktörer och kommer att distribueras över fem provinser, som täcker hela landet, inklusive Chiang Mai, Songkhla, Nakhon Ratchasima, Chonburi och Bangkok.

Dessutom nämnde Pimol inrättandet av ett centralt koordinationscenter för att underlätta kontakter mellan thaiboxningsinstruktörer som vill arbeta utomlands, utlänningar som är intresserade av att lära sig thaiboxning och de som vill anställa thaiboxningsinstruktörer för undervisning.

Dessutom, för att driva thaiboxningens mjuka kraft, kommer klasser att anordnas med kända thaiboxare för att visa upp och lära ut olika tekniker under korta kurser på en dag, med start i Europa och Mellanöstern.

Pimol uppgav också att i april kommer åtta certifierade thaiboxningsinstruktörer, både manliga och kvinnliga, att skickas för att lära ut thaiboxning till Saudiarabiens militära och nationella boxningsidrottare, efter en begäran från den thailändska ambassaden i Riyadh. Varje instruktör kommer att tjäna mellan 80,000 120,000 till XNUMX XNUMX baht per månad, beroende på deras erfarenhet och prestationer.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.