UPPDATERING: Fem utländska misstänkta ska ha försökt pressa ryssar i häkte i Phuket

Phuket -

Fem utländska misstänkta hålls häktade efter att de påstås ha varit inblandade i ett utpressningsförsök på ett ryskt par för kryptovaluta.

Vår tidigare berättelse

En grupp ryska män ska ha hotat ett ryskt par och tagit dem till en skåpbil mot deras vilja för att försöka utpressa dem för 30 miljoner baht i Bitcoins i Phuket.

Nu till uppdateringen:

Phukets provinspolis berättade för Phuket Express att fem manliga utländska misstänkta nu är häktade. Två av dem fångades på Phukets internationella flygplats.

Polisen namngav bara den sista misstänkte som greps som Mr. Alan. Polisen hittade en kniv och en sax i hans SUV. Det har rapporterats av Associated Thai Press att det var han som beordrade utpressningsförsöket mot det ryska paret. Han fångades på en massagebutik i Patong.

Alla fem utländska misstänkta har inte släppt några uttalanden och vid presstid ska de enligt uppgift inte prata med polisen alls. Polisen samlar in mer bevis för att kunna begära ytterligare rättsliga åtgärder för de misstänkta.

Det var inte känt om någon av de misstänkta hade omedelbart juridiskt ombud eller om de sökte en advokat.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.