Tjugoen spelare arresterades i Phuket för hasardspel på tuppfäktning

Phuket -

Tjugoen personer greps i Rassada efter att de hittades titta på ett tuppfäktningsprogram och spela.

Administrativa tjänstemän från Phuket City District Office berättade för Phuket Express att de och Phuket City Police tidigare i veckan arresterade 21 misstänkta i ett hus i Rassada sub-distriktet, Mueang Phuket.

De hittades när de tittade på en tuppfäktningsmatch på en tv och spelade. De fördes till Phukets polisstation. De åtalas för att ha deltagit i illegalt spelande (tuppfäktning via tv).

Phuket Express noterar att Thailand har några av de strängaste lagarna i världen kring spel och även privat spel i hemmet är tuppfäktning, men är lagligt i Thailand och anses vara ett kulturellt arv, trots många försök från olika djurrättsgrupper, de flesta av dem att vara västerländska icke-statliga organisationer, att förbjuda övningen.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.