Ryska män påstås hota ett ryskt par för bitcoins i Phuket

phuket -

En grupp ryska män ska ha hotat ett ryskt par och tagit dem till en skåpbil mot deras vilja för att försöka utpressa dem för 30 miljoner baht i Bitcoins i Phuket.

Polisens telefonlinje 191 underrättades om händelsen på onsdagskvällen (31 januarist) vid Lor Rong-korsningen i Talad Yai-distriktet i Phuket Town. Ett ryskt par vars namn undanhållits för deras skydd berättade för thailändsk polis att det fanns en grupp ryssar som tog dem till en skåpbil mot deras vilja. De misstänkta hotade sedan paret att överföra 30 miljoner baht i Bitcoins till dem. De var rädda att de ryssarna skulle attackera dem om de inte deltog.

Offren gick med på att göra som de misstänkta ville och efter att de överfört medlen släpptes de från skåpbilen en kilometer från platsen. De skadades inte. Det ryska paret lämnade sedan in en officiell anmälan till polisen i Phuket.

Paret berättade för Phuket-polisen att de aldrig hade träffat de ryska misstänkta förut och att de bara var turister som anlände till Phuket i mitten av förra månaden. Region 8-polisen jagar de misstänkta men undersöker också för att fastställa hur de misstänkta visste att offren hade en betydande mängd Bitcoin och varför offren till synes var specifikt riktade.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.